OBIECTIVE

TURISTICE

De-o fi vară, de-o fi iarnă, împrejurimile Vetrei Boierești sunt de admirat și de vizitat.       
O dată ajuns la noi, îți poți lua rucsacul în spate și poți porni la o plimbare prin Cacica, comună aflată la 28 km depărtare de Suceava și 17 km de Gura Humorului.

În Cacica cel mai vizitat obiectiv turistic este salina, veche de peste 200 ani. Dacă te încumeți si cobori cele 192 de scări vei ajunge la o adâncime de 75 m unde te așteaptă un teren de sport perfect pentru puțină mișcare.

Apoi, în centrul comunei Cacica poți descoperi biserica romano-catolică Bazilica Adormirea Maicii Domnului, construită acum mai bine de 100 de ani de o importantă comunitate poloneză. Mai ales în august este forfotă mare, de hramul bisericii, când mii de pelerini se adună pentru a sărbători această zi.

În apropierea Vetrei noastre există un complex cu piscine și tobogane (există chiar și o piscină cu apă sărată, bună pentru tratamente).

În Gura-Humorului, la aproximativ 20 de km, există un parc de aventură destinat tot micilor musafiri…dar nu numai, unde poți să faci și sărituri din turnul de cățărat, să tragi cu arcul sau să te plimbi cu calul.

Dacă ești în vizită în nordul Moldovei nu ai cum să ratezi nici Muzeul Satului Bucovinean ori Cetatea de Scaun a Sucevei, principala reședință a domnitorilor Moldovei pentru mai bine de 200 de ani. Recent renovată, cetatea are un aspect impunător amplificat de sistemele multimedia cu tematică istorică medievală şi proiecţiile video cu subiecte legate de istoria cetăţii, o noutate expoziţională în România.

Și, bineînțeles, dacă ajungi în zonă, trebuie să vizitezi mănăstirile Bucovinei, cele mai apropiate fiind Mănăstirea Humor, Voroneț și Moldovița.

Alte câteva atracții turistice pe care le poți vizita, dacă îți mai rămâne timp:

– Mănăstirea Putna și Sihăstria lui Daniel Sihastru

– Atelierul de ceramică neagră de la Marginea                                         

– Mănăstirea Sucevița

– Palma – poți încerca o tură cu cea mai lungă tiroliană din România (1,1 km)) și poți face câteva fotografii de la punctul de belvedere

– Muzeul Oului de la Moldovița (unde se găsesc peste 1600 de ouă încondeiate, unicate) și o plimbare cu Mocănița (traseul nu durează mai mult de 3 ore dus – întors, fiind indicat să-l faci în timpul verii ca să te poți bucura de peisaj)

– Herghelia Lucina (unde se găsesc și celebri cai huțuli, singura rasă de cai autentic românească

– Mănăstirile Probota, Arbore și Slatina. 

Așadar, dacă vrei să te ,,rupi” de cotidian, să te bucuri de natură și aer curat, de mâncare proaspătă, toate acestea într-un cadru de poveste, dar și să vizitezi Bucovina, treci pe la noi.

Nu contează anotimpul, sigur vei găsi găsi ceva de făcut sau de vizitat!

UTILE

CONTACT

Check in: 16.00
Check out: 12.00

© 2022 All rights reserved Vatra Boiereasca